Dombóvár - Gunaras Gyógyfürdő Dél-Dunántúl központjában, a déli-délnyugati országhatár, északon a Balaton és kelet felől a Duna folyóval határolt területen helyezkedik el. Dombóvár központjától 5 km-re, Kaposvártól 25 km-re található.

A gunarasi vizet 1977-ben gyógyvízzé nyilvánították, ezzel az üdülőterület 1981-tól gyógyfürdővé vált. A víz kiválóan alkalmas mindennemű mozgásszervi betegség, gyomor-, bél- és epebántalmak, nőgyógyászati-, fogíny- és szájbetegségek, és egyes bőrbetegségek kezelésére. Eredményesen alkalmazható bizonyos légzőszervi, szív- és érrendszeri elváltozásoknál is.

A gyógyfürdő rekonstrukciója során nemcsak a gyógyászat került felújításra, hanem a fürdő gyógy- és hidegvizes kútjait is modernizálták, új wellness szolgáltatásokkal színesítették a fürdő által kínált lehetoségeket. A 62 °C-os, jelentékeny fluorid tartalmú alkáli-hidrogénkarbonátos hévíz és a felújított gyógyászati részleg kiváló szakembercsapata változatos gyógykúra-programokkal áll az egészségüket megőrizni és a gyógyulni vágyók rendelkezésére egész évben.

A gyógykezelések orvosi beutalóval is igénybe vehetők.
A strandfürdő területén két élménymedence, két gyógyvizes ülőmedence, strandmedence, úszómedence, gyermekmedence (új, játszótérrel bővítve) található. Sportolhatunk két strandröplabda-pályán, egy strandfoci- és egy lábteniszpályán. A felújított óriáscsúszda mellett négypályás élménycsúszda nyújt szórakozást.

A fürdőről részletes információt a www.gunaras.hu honlapon talál.

További képek

Copyright © 2008